Обама пообіцяв забезпечувати безпеку Ізраїлю

іранська ядерна програмаПрезидент США обговорив підсумки переговорів за іранською ядерною програмою з Біньяміном Нетаньяху. 2 квітня відбулася телефонна розмова між президентом Обамою і главою ізраїльського уряду Біньяміном Нетаньяху. Обговорювалося укладену в Лозанні рамкову угоду щодо іранської ядерної програми.

«Сьогодні, - йдеться в повідомленні Білого дому, - президент Обама, перебуваючи на борту президентського літака, подзвонив прем'єр-міністрові Ізраїлю Нетаньяху, щоб обговорити політичне рамкову угоду про Комплексний план дій щодо іранської ядерної програми, укладена між« шісткою »світових держав, ЄС і Іраном, повідомляє інтернет-видання Хроніка.інфо з посиланням на сайт Голос Америки.

Президент підкреслив, що хоча остаточну угоду поки не досягнуто, укладену рамкову угоду є важливим досягненням на шляху пошуку всебічного рішення, яке позбавило б Іран можливості створити ядерну зброю і дозволило б переконатися в тому, що іранська ядерна програма носить мирний характер. Він підкреслив, що цей прогрес, досягнутий у процесі врегулювання ядерної проблеми, ні в якому разі не применшує нашої стурбованості у зв'язку з тим, що Іран залишається спонсором тероризму і становить загрозу для Ізраїлю, і запевнив ізраїльського прем'єра в тому, що Сполучені Штати мають намір і надалі забезпечувати безпеку Ізраїлю.

Президент повідомив прем'єр-міністру, що доручив своїм радникам з національної безпеки активізувати процес консультацій з новим урядом Ізраїлю про те, що необхідно зробити для подальшого зміцнення нашого довгострокового співробітництва в галузі безпеки і залишатися пильними, протистоячи небезпекам, загрозливим Ізраїлю ».

Категорія: