Путін збрехав Обамі і готується прокласти сухопутний коридор до Маріуполя

Обама і ПутінПрезидент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з Бараком Обамою в черговий раз йому збрехав. Так вважає військовий експерт Fox News Джек Кін.

Насправді Путін має намір знову розпалити військові дії в Україні, стверджує аналітик, щоб прокласти сухопутний коридор до Маріуполя. Тим часом у США є достатній військовий потенціал, щоб протидіяти Путіну, але немає чіткої стратегії:

«Швидше за все Путін збрехав президенту Обамі. І вже не в перший раз з того моменту, як уклали Мінське угоду про припинення вогню в Східній Україні. Путін неодноразово його порушував. Я підозрюю, що військові дії в Східній Україні відновляться, і причиною буде Путін. Він сильно зацікавлений в тому, щоб створити сухопутний коридор до Маріуполя - це дуже важливо для Росії, оскільки це дає їй прямий доступ на південь. Це і станеться. По-друге, Путін нарощує військові сили. А ми, тим часом, скорочуємо, і європейці роблять те ж саме - знижують свій військовий потенціал.

На мій погляд, у нас взагалі немає стратегії, окрім як спробувати переконати Путіна шляхом економічних санкцій піти шляхом дипломатичного зниження напруги, як це називають президент Обама і держсекретар Керрі. Він вже не пішов цим шляхом. Санкції його не переконують, всередині країни він все ще користується дуже широкою підтримкою, незважаючи на серйозні економічні проблеми. У сучасному світі Путін - це, напевно, той лідер, якого у світі найбільше поважають і бояться, як не сумно це усвідомлювати. А стратегії проти Путіна у нас немає.

Те, що мало б хоч якийсь сенс зробити - це виконати побажання українського уряду, тобто надати їм бойову зброю, щоб можна було говорити про набагато більш чесній сутичці, ніж та, яку зараз веде українська армія.

Як зупинити Путіна? По-перше, в США і в НАТО у нас є достатні військові можливості. Чи вистачить рішучості - це ще питання. Однак ми нарешті почали визнавати, що те, що прописав в документах НАТО, що Росія - стратегічний партнер альянсу ... Президент Обама і лідери Європи нарешті починають розуміти, що Путін швидше за все кине виклик НАТО в Східній Європі. Як реакція на це було створено те, що називається Об'єднаної оперативною групою підвищеної готовності. Вона буде розміщена в трьох прибалтійських державах, а також у Польщі, Румунії та Болгарії ».

Категорія: