Черговий гумконвой РФ перетнув український кордон

гумконвойПозачергова автоколона МНС Росії з гуманітарним вантажем для жителів ЛНР перетнула кордон і прямує до Луганська.

 Про це сепаратистському "ЛуганскІнформЦентру" повідомили в Центрі управління відновленням (ЦУВ) ЛНР.

За словами представника ЦУВ, у складі колони - 24 автомобілі, які доставлять до столиці ЛНР продукти харчування, будматеріали та матеріали для забезпечення посівної кампанії.

При цьому, як повідомляє сепаратистський "Донецьке агентство новин", колона МНС РФ з гуманітарною допомогою для ДНР прибула 13 березня в Макіївку. "До складу вантажу входить близько 60 тонн продуктів харчування та 20 тонн будівельних матеріалів. Найближчим часом почнеться розвантаження", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні колона з більш ніж 50 автомобілів, які везуть понад 250 тонн вантажу, вийшла з Донського рятувального центру МНС РФ в Ростові-на-Дону і перед проходженням кордону розділилася на дві. Один конвой відправиться на пункт пропуску "Матвєєв Курган" і потім - до Донецька, другий - на пункт пропуску "Донецьк", звідки проїхав у напрямку Луганська.

З середини серпня 2014 18 колон МНС доставили в ДНР і ЛНР понад 24 тис. Тонн вантажів. Попередня колона також була позачергової, вона в екстреному порядку доставила допомогу для сімей шахтарів, загиблих і постраждалих при аварії на донецькій шахті імені Засядька.

Нагадаємо, напередодні МЗС України відправив Росії ноти протесту у зв'язку з відправкою "гумконвоев".

Категорія: 
Тег: 
Гумконвой
Область України: