Заморозити рахунки податкових ухильників Греції - Зігмар Габріель

Зігмар ГабріельВіце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель запропонував заблокувати рахунки грецьких податкових ухильників в країнах ЄС. Як заявив політик в опублікованому в суботу, 4 квітня, інтерв'ю газеті Rheinische Post, така пропозиція вже направлена прем'єр-міністрові Греції Алексіс Ціпрас.

При цьому Габріель зазначив, що грецькі відомства повинні «самостійно попрацювати» над питанням. Крім того, за словами віце-канцлера, ЄС готовий допомогти фахівцями для відновлення економіки Греції або виділити країні кошти з інвестфондів, створених Єврокомісією. Однак умовою для такої допомоги повинна стати прихильність Афін раніше узгодженим реформам. Німецький соціал-демократ підкреслив, що з колишніми "іграми" грецької влади має бути покінчено.

Габріель зізнався також, що при всьому бажанні не може уявити, що «хтось в Афінах всерйоз має намір відвернутися від Європи і кинутися в обійми Москви». Таким чином, віце-канцлер ФРН відреагував на спроби грецького уряду встановити більш тісні відносини з Росією, зазначає AFP. Наступного тижня прем'єр-міністр Ципрас вирушає з візитом до Москви.

Крім того, він має намір взяти участь в урочистостях з нагоди Дня перемоги на Красній площі 9 травня. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і президент Франції Франсуа Олланд відмовилися приїхати 9 травня в російську столицю через кризу на Україні.

Категорія: