Індія "втратила" відправлені на ремонт в Україні літаки Ан-32

Ан-32Міністерство оборони Індії звинувачує державне підприємство "Антонов" в несумлінності при виконанні контракту з ремонту партії літаків. Індійська влада не можуть встановити місцезнаходження п'яти своїх транспортних літаків Ан-32, які раніше були відправлені на модернізацію в ангари українського держпідприємства "Антонов".

"Ці п'ять літаків, можна вважати, втрачені, так як складно знайти, де вони. Дипломатичні зусилля по їх пошуку не принесли результату", - сказав індійський чиновник.

Джерело, посилаючись на чиновника ВПС Індії, пише, що згідно з договором від 2009 року між Індією і Укрспецекпорту про модернізацію і ремонт 104 літаків Ан-32, 40 транспортників повинні бути модернізовані в Україні, а решта 64 - на базі індійських ВПС в Канпурі за українськими технологіям. Загальна вартість контракту, чиє дія поширюється до 2017 року, становить $ 400 мільйонів.

У міністерстві оборони Індії повідомляють, що з 40 літаків Україна повернула лише 35, тоді як відсутні 5 бортів Ан-32 безслідно зникли. Відзначається також, що модернізація літаків українськими фахівцями в індійському Канпурі в 2014 році була припинена через те, що інженери поїхали назад на батьківщину у зв'язку з війною в Донбасі.

Дипломатичне джерело видання в українському посольстві заявив, що підприємство "Антонов" має вирішити цю конфліктну ситуацію безпосередньо з ВПС Індії, так як уряд тут "безсило".

П'ять транспортних літаків індійських військово-повітряних сил, у втраті яких в період ремонту партії літаків українську сторону звинуватило міністерство оборони Індії, як і раніше знаходяться на модернізації в столичному авіаремонтному заводі 410 ГА. Про це розповів глава держпідприємства "Антонов" Дмитро Ківа.

За словами президента-генерального конструктора, ті 5 літаків, про які йде мова, не "загубилися" і в даний час знаходяться на Київському авіаремонтному заводі 410 ЦА, а не в ангарах "Антонова".

Категорія: 
Тег: 
Антонов
АН-32
Область України: