Кличко ввів в столиці МАФовський мораторій

Мер Києва Віталій Кличко ввів мораторій на повернення демонтованих незаконних кіосків. Про це повідомив директор КП «Київблагоустрій» Іван Кліпа.

«Мер Києва Віталій Кличко ввів мораторій на повернення раніше демонтованих незаконних кіосків їх власникам. Фактично підприємці не можуть їх навіть викупити зі штрафмайданчиків, на які звозять кіоски без дозвільної документації. Ця заборона буде знята тільки після того, як буде введена в дію комплексна схема розміщення МАФів у місті. Можливо, що тоді ми і будемо повертати кіоски », - заявив Іван Кліпа.

Чиновник зазначив, що чинне законодавство не дозволяє самостійно щось робити з цими кіосками. Лише по закінченню п'ятирічного терміну ці кіоски можна продати або використати в будь-яких інших цілях.

«Але після 5-ти років, коли ці МАФи стоять на відкритому повітрі вони перетворюються на купу металобрухту. Тому ми такі кіоски на штрафмайданчиках через три роки ріжемо на метал, а ще через два роки - вже маємо права їх реалізовувати », - додав директор КП« Київблагоустрій ».

Тег: 
Мер Києва
Область України: