Microsoft повністю відмовляється від Internet Explorer

Корпорація Microsoft вирішила розпрощатися зі своїм знаменитим брендом - браузером Internet Explorer. Він буде замінений на новий браузер, який увійде в комплект операційної системи Windows 10, повідомляє ТАСС, посилаючись на публікації в американських ЗМІ.

"Офіційне оголошення про закінчення роботи з брендом було зроблено на щорічній конференції Microsoft главою її відділу маркетингу Крісом Капоселлой", - пише USA Today.

"Ми зараз працюємо над новим брендом і назвою нашого нового браузера для Windows 10, - цитує видання Капоселлу. - Ми продовжимо підтримувати для клієнтів Explorer, але у нас буде і новий браузер під кодовим ім'ям Project Spartan. Ми ще повинні підібрати для нього назву" .

За словами фахівців, новий браузер Microsoft буде нагадувати виключно популярний серед користувачів інтернету браузер Chrome компанії Google. Вони також передають, що швидкість роботи нового браузера Microsoft "значно збільшена в порівнянні з Internet Explorer".

Браузер Internet Explorer з логотипом у вигляді запам'ятовується синьою літери "e" вперше з'явився в 1995 році в системі Windows. На думку багатьох експертів, до сьогоднішнього дня він вже "втратив свіжість і вимагає оновлення".

Одночасного було оголошено про те, що новітня операційна система Windows 10 вийде влітку в 190 країнах світу на 111 мовах. Відповідну заяву зробив у вівторок на що проходила в Китаї міжнародної технологічної конференції виконавчий віце-президент відділу операційних систем компанії Microsoft Террі Майерсон, повідомляють ЗМІ США.

"Можу повідомити, що Windows 10 буде доступна з літа цього року", - підкреслив він.

Категорія: 
Тег: 
Відмова від Internet Explorer