Польща та Румунія ініціюють скасування віз для українців

Польща та Румунія виступають за скасування віз для громадян України та Грузії. Як повідомляє Польське радіо, обидві держави виступлять з такою позицією під час саміту Східного партнерства у Ризі 21-22 травня.

За словами міністра закордонних справ Польщі Гжегожа Схетина, Україна і Грузія рухаються в доброму напрямку, здійснюючи кроки для того, щоб візи були скасовані. Він підкреслив, що Польща підтримуватиме обидві держави на шляху до скасування віз.

"Це буде також перший крок у їх європейському прагненні. Здається, що саміт у Ризі повинен підтвердити очікування і добру волю Європи в цих питаннях ", - сказав він.

У свою чергу глава МЗС Румунії Богдан Ауреску нагадав, що як Польща, так і Румунія вже мають позитивний досвід з Україною в рамках так званого малого прикордонного руху.

Крім того, про перспективу скасування віз свідчить приклад Молдови. Як повідомлялося раніше, в шести країнах Східного партнерства (Україна, Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова) з 23 червня почне діяти візова інформаційна система (ВІС) країн Шенгенської угоди.

Категорія: 
Тег: 
візи