З'явився сервіс по оренді вільного місця на жорсткому диску

У Мережі заробив сервіс, який дозволяє всім бажаючим трохи заробити, здаючи в оренду вільне місце на власних жорстких дисках.

Сервіс Storj пропонує складати "хмари" з комп'ютерів рядових користувачів за тим же принципом, за яким працюють торренти, дозволяючи "позичати" іншим користувачам місце на своєму жорсткому диску.

За допомогою шифрування типу end-to-end пірінгова мережу передає дані між комп'ютерами своїх учасників. Щоб приєднатися, потрібно встановити відповідну програму, в яке перетягується цікавить користувача файл.

Додаток розбиває файли на частини, відбувається їх змішування і розподіл по мережі. Коли файл запитується назад, система перевіряє унікальність всіх його частин і їх з'єднання.

Розробники вважають, що користувачі зможуть отримати матеріальну вигоду з наданих ними пристроїв зберігання даних, і що подібний підхід безпечніше зберігання в "хмарі" великих компаній, оскільки окремі користувачі навряд чи стануть мішенями DoS-атак.

Для оплати Storj використовує власну криптографічний валюту під назвою StorjcoinX.

Раніше дослідники Університету Меріленда і вчені з лабораторій Microsoft спільними зусиллями заснували нову віртуальну валюту, яка буде приносити її користувачам гроші за кожен байт невикористаного місця на жорсткому диску.

Категорія: